Lejegyezték a Carion ingatlanalapját

MTI
2004.10.22. 12:23
Lejegyezték 505 millió forint induló tőkével a Carion Befektetési Alapkezelő első alapját, a zárt körben kibocsátott Carion Ingatlanfejlesztési Alapot - mondta az MTI-Econewsnak Kornis Gábor, a Carion Befektetési Alapkezelő Rt. igazgatóságának elnöke pénteken.

A Carion Ingatlanfejlesztési Alap az első magyarországi ingatlanalap, amelyet zárt körben bocsátottak ki, jegyzése 2004. szeptember huszonhetedike és október nyolcadika között történt. Az összeget hat befektető, elsősorban nyugdíjpénztár, illetve biztosító társaság és bank jegyezte le.

Az alap tőkéjéből csak hosszú távú bérleti szerződéssel rendelkező kereskedelmi ingatlanokat, logisztikai, illetve irodaépületeket vásárolnak, s bár a kibocsátási tájékozató szerint lakóingatlanba is fektethetnek, ezt egyelőre nem tervezik. Az alap első évre tervezett hozama 11-12 százalék - mondta Kornis Gábor.

A Carion Befektetési Alapkezelő Rt. jegyzett tőkéje százmillió forint, tulajdonosa hetven százalékban a Carion Rt., harminc százalékban Poligrupo Rt. Mindkét társaság vásárlói klubokat szervez és azonos tulajdonosi körhöz tartozik.