Az Egis nem szolgáltat adatokat a GVH-nak a versenytársakról

MTI
2004.11.10. 14:37
Az EGIS Rt.-nek az ellene tett feljelentés és az ezt követő - változatlanul megalapozatlannak tartott - versenyhivatali határozat ellenére sem áll szándékában hatósági bejelentést, feljelentést tenni a versenytársak ellen, vagy ehhez hasonló eszközökkel kárt okozni nekik - közölte a gyógyszergyár az MTI-vel szerdán.

Az Egis a Világgazdaság szerdai számában megjelent cikkre reagált, miszerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azt várja az Egis Rt.-től, hogy egy esetleges későbbi eljárásban bizonyítékként felhasználható adatokat szolgáltasson a versenytársak piaci gyakorlatáról. Az Egis közleménye leszögezi: "a Gazdasági Versenyhivatal kérését nem áll módunkban teljesíteni."

A versenytanács nemrég százmillió forintra bírságolta az Egist, mert orvostájékoztatójában az egyik gyógyszerkészítményének olyan hatást tulajdonított, ami nem szerepel az adott termék törzskönyvében. A társaság vezérigazgatója a döntést követően úgy nyilatkozott, hogy a gyógyszerpiacon szokásos eljárást követtek, amikor a vizsgálatokkal alátámasztott, de Magyarországon még nem törzskönyvezett hatásra hivatkoztak a termék ismertetőjében.