Többletforrás almatermelőknek

2009.12.20. 08:20

További 26 millió forintot kapnak az almatermelőknek a 2009/2010-es tanévre szóló iskolagyümölcs-program finanszírozására a nemzeti keretből - tudatta az MTI-vel Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke.

Jelezte: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) honlapján már közzétett információk szerint a napokban megtörténik az iskolagyümölcs-program 2009/2010. tanévi végrehajtásáról szóló rendeletet módosító jogszabály kihirdetése.

A rendelet módosításának értelmében a költségvetés az almatermelők által közvetlenül kötött megállapodások támogatására további 26 millió forint nemzeti forrást biztosít.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a módosítás hatálybalépését követően pedig, az utólagosan biztosított pénzügyi keret erejéig napokon belül módosítja a korábban, a keret-kimerülés miatt jóvá nem hagyható iskolagyümölcs-szállítási megállapodásokat elutasító határozatait. S erről tájékoztatja az érintett almatermelőket is, így az egyéni termelők is lehetőséget kapnak beszállítóként a programban való részvételre.

Soproni Horváth Lajos az MTI-nek elmondta: a 2009/2010-es tanévre szóló iskolagyümölcs-program finanszírozására valamivel több mint 876 millió forint áll rendelkezésre. Ebből az összegből 69 százalék az uniós, a fennmaradó hányad pedig a nemzeti forrás.