Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drágulni fog a Balaton

2010.01.02. 07:58

Összesen egy-másfél milliárd forintos bevételkiesést okozhat a balatoni településeknek, hogy a felére csökken 2010-ben az önkormányzatok kasszájába befolyó, idegenforgalmi adó mellé járó állami támogatás.

Emiatt drágább lehet a balatoni vakáció: az elvonást ugyanis adóemeléssel, a strandok fizetőssé tételével kompenzálnák a tóparti települések - írja a Népszabadság. A tóparti településeket tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere szerint a kormányzati döntés miatt nagyjából másfél milliárd forinttal jut kevesebb pénz a balatoni üdülőrégiónak az idén.

Ez a bevételkiesés amellett, hogy veszélyezteti az önkormányzatok kötelező feladatainak ellátását, visszavetheti a térség versenyképességét is. Ha nem lesz miből fejleszteni, lepusztulnak a közterületek, és előbb-utóbb visszaesik a vendégforgalom - állítja a polgármester.