Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Halvány optimizmus a tőzsdén

MTI
2004.11.17. 11:04
A több napi korrekciós csökkenés után halvány optimizmust valószínűsítenek szerdán a budapesti részvénypiacon az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raifeisen Bank elemzője szerint a korrekciós hangulat elcsitult, és erősödhet a vételi a nyomás a piacon, különösen azon papírok esetében, amelyekben van még növekedési potenciál. Ilyennek tartja a Molt és az OTP-t is. Hozzátette: a kamatcsökkentési várakozások miatt erősödhetnek azok a papírok is, amelyek magas osztalékot fizetnek, például a Matáv vagy a Démász.

Juhász Richárd, a Concorde Értékpapír üzletkötője szerint kedden már halvány optimizmus látszott a piacon, hiszen az index a a mélypontjánál magasabban zárt, és ez véleménye szerint jelentheti az eladók számának csökkenését. A kereskedő mérsékelt emelkedést valószínűsít, hozzátéve, hogy továbbra is a Molra és az OTP-re adott megbízások fogják meghatározni a piac irányát. Kiemelte még a BorsodChemet, amelynek piacán továbbra is nagy forgalmú kereskedésre számít, és a papír további árfolyam emelkedését is elképzelhetőnek tartja.

A BUX kedden 51,56 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 13.872,42 ponton zárt. A részvénypiaci forgalom 15,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záróárakhoz viszonyítva. A Mol árfolyama 1,6 százalékkal 11.710 forintra esett, az OTP 0,38 százalékkal erősödött, 5.250 forintot ért a zárásban. A Richter papírok ára 0,41 százalékkal 23.000 forintra csökkent, a Matáv 1 forinttal a hétfői záróára fölött, 781 forinton zárt.