Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Újabb beruházás az Audinál

MTI
2004.11.18. 16:05
Öt nagy értékű diagnosztikai berendezést helyeztek üzembe nyolcmillió euró értékben az Audi győri motorfejlesztő központjában; a beruházást Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter avatta fel csütörtökön. A 2001-ben létesített motorfejlesztő központot 18 millió euróból valósították meg, ötezer négyzetméteren öt motorvizsgáló fékpad beépítésével. A csütörtökön felavatott második ütem nyomán a foglalkoztatottak száma megduplázódott, száz főre emelkedett.

A projekt megvalósításához az Oktatási Minisztérium Kutatási és Innovációs Alapjától 10 százalék támogatást, mintegy 200 millió forintot nyert el a társaság. A motorfejlesztő központban az Audi AG gyártmány- illetve gyártásfejlesztéseivel, stratégiai motorgyártási terveivel összhangban folyik a munka.

Kóka János miniszter üdvözlő beszédében utalt arra, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. jelentős szerepet játszik az ország külkereskedelmi mérlegének javításában. Hozzátette: a miniszterelnöktől azt a feladatot kapta, hogy az eddiginél is kedvezőbb feltételeket biztosítson az Audihoz hasonló befektetési hajlandóságú cégeknek.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi konszern legnagyobb motorszállítója, a Volkswagen csoport által gyártott autók harminc százalékába a győri motorokat építik be. A cég egyben Magyarország legnagyobb exportőre, eddig 1,81 milliárd eurót ruházott be a győri gyárba. A társaság a régió legnagyobb foglalkoztatója, ötezer alkalmazottal.