A Rába újabb oroszországi megrendelést kapott

MTI
2004.12.07. 10:54
A Rába-csoporthoz tartozó Rába Futómű Kft. 260 darab futómű szállítására írt alá szerződést az orosz Trolza vállalattal - közölte a Rába Holding Rt. az MTI-vel kedden. A Rába saját fejlesztésű és a megrendelő számára költségoptimalizált kivitelben készülő futóműveinek gyártására és szállítására 2004 utolsó negyedévében és 2005 első negyedévében kerül sor.

A Rába a FÁK piacokról származó 2003. évi 6 millió dollárt meghaladó árbevételét 2004-ben várhatóan 8 millió dollárt jelentősen meghaladó szintre emeli - mondta Szőcs Károly, a társaság értékesítési és marketing igazgatója a szerződés aláírása kapcsán. A közlemény szerint a moszkvai önkormányzat tömegközlekedés fejlesztési programja csaknem ezer autóbusz és trolibusz beszerzését irányozza elő 2004-re. Ezen járművek jelentős részéhez a Rába szállít főegységeket.

A Likinói Autóbusszal már eddig is működő kooperációs-beszállítói kapcsolaton túlmenően a most aláírt szerződés értelmében az idei év negyedik negyedévétől a Rába Futómű Kft. a Trolza trolibuszokhoz is szállít futóműveket. A Rába futóművekkel szerelt 110 hagyományos és 150 korszerűsített Trolza trolibuszt 2005 első negyedév végéig kell leszállítani a moszkvai önkormányzatnak.