György
14 °C
24 °C

Átadták a 44-es számú főút új szakaszát

MTI
2004.12.09. 12:48
Több mint nettó 11 milliárdos fejlesztés eredményeként csütörtökön átadták az üzemeltetőnek a 44-es számú főútvonal Békéscsaba és Gyula közötti szakaszát, valamint a Békéscsabát elkerülő főútvonal első ütemét.

A beruházó Nemzeti Autópálya Rt. tájékoztatása szerint a Gyula és Békéscsaba közötti szakasz első üteme, a Békéscsaba és Vesze közötti 4,46 kilométeres főút 2,9 milliárd, a Vesze és Gyula közötti második ütem 4,8 kilométere 5,9 milliárd forintba került. Ez utóbbi szakaszon a kivitelező Betonútépítő Rt.-nek egy vasúti felüljárót is el kellett készítenie.

A Békéscsabát elkerülő út első üteme a Gyulai úttól a Dobozi útig került átadásra, amelynek hossza eléri a négy kilométert, a költsége pedig a 2,3 milliárd forintot. "Az elkerülő út további szakaszának a megépítése a következő esztendő tavaszán indulhat" - tájékoztatta az MTI-t Vantara Gyula, a Békés Megyei Közútkezelő Kht. igazgatója. "A régészeti feltárások már megkezdődtek, most folyik a lehetséges kivitelezők versenyezetése" - tette hozzá.

Az átadási ünnepségen Kovács Ferenc, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az elkészült beruházással a térség versenyképessége erősödhet, s kifejezte reményét, hogy a régió megközelíthetősége a jövőben tovább fog javulni.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft