Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Pénteken rendkívüli közgyűlés a Malévnél

MTI
2004.12.16. 16:16
A Malév Rt. novemberben felfüggesztett rendkívüli közgyűlését pénteken tartják, változatlan napirendi pontokkal. A november 19-i rendkívüli közgyűlést az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) indítványára függesztették fel. A közgyűlés napirendjén a Malév tőkehelyzetének rendezése és személyi kérdések szerepeltek.

A légitársaság csütörtökön közleményben cáfolta a Magyar Nemzetben megjelent hírt arról, hogy a közgyűlésen Sándor László elnök-vezérigazgató távozna posztjáról. A közlemény szerint a "Sándor László elnök-vezérigazgató távozásáról, illetve annak körülményeiről megjelent hír nem felel meg a valóságnak."

A Malév jegyzett tőkéje 3,5 milliárd, saját tőkéje az auditált mérleg szerint 2003 végén 2,6 milliárd forint volt. A légitársaság augusztusig teljesítette a tavaly decemberi kormányhatározatban rögzített 3 milliárd forintos tulajdonosi támogatás megadásához meghatározott feltételeket - mondta korábban Sándor László az MTI-nek. A társaság éves gazdálkodása közel nullszaldós lesz, a légitársaság likviditási helyzete jó - tette hozzá.