A Malév számviteli eszközökkel rendezi tőkehelyzetét

MTI
2004.12.17. 12:22
A mérlegben alulértékelt eszközök felértékelésével rendezi a Malév Rt. a tőkehelyzetét - derül ki az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) pénteki közleményéből. A magyar nemzeti légitársaság pénteken tart rendkívüli közgyűlést, amelyen a személyi kérdések mellett a tőkehelyzet rendezése is napirendre kerül.

A privatizációs szervezet közleménye ".. az eszközök átértékelése olyan tartalékot jelent, amely a számviteli törvény előírásaival összhangban, a mérlegben történő megjelenítésen keresztül biztosíthatja a légitársaság tőkeszerkezetének rendezését. Ennek a megoldásnak a további előnye, hogy az eddigiektől eltérően nem igényel költségvetési forrásokat."

A javaslatban az ÁPV Rt. nem támogatja azt, hogy - a korábbi kormányhatározatban bizonyos feltételek teljesülése esetén folyósítható - három milliárd forint tulajdonosi támogatást megkapja a légitársaság. Ugyanakkor az ÁPV Rt. szükségesnek tartja a Malév már elfogadott stratégiája, ezen belül a 2005. évi üzleti terv átdolgozását, hogy a légitársaság működési veszteségeit előidéző okokat megszüntessék.