Öldöklő újévi kedvezményes vásár lesz Nagy-Britanniában

MTI
2004.12.26. 12:26
A héttel kezdetét veszi Nagy-Britanniában az újévi kedvezményes vásár és megfigyelők szerint az évszázad legnagyobb árkedvezményeire lehet számítani, mivel a kiskereskedelem karácsonyi eladásai nem érték el a tavalyi értéküket.

Már vasárnap nyitva tarthattak az áruházak hat óra hosszat, a londoni beszámolók szerint a máskülönben a jótékonykodás napján, amikor a britek a szegényeket ajándékozzák, egy sor kereskedő legfeljebb 50 százalékos, de nem egy 70-75 százalékos árkedvezményt ígér. Utóbbi arány a magas árszintet kedvelő hatalmas londoni Harrod,s luxusáruház bevett kedvezménye, ami miatt minden év január 3-án várja a vásárlói ostromot.

A legnagyobb kedvezményekkel az idén a ruházati, a cipő és az elektronikai cikkeket árusító brit boltokban találkozhat a vásárló - írja a Mail on Sunday című lap újságírója, aki szerint a tavaly decemberi karácsonyi kiskereskedelmi forgalom 29,3 milliárd font körül volt, majd utána az idei januári kedvezményes vásár elő hetében a britek 4,7 milliárd fontot költöttek még el gyorsan.