Egekben az Apple részvényei

MTI
2005.01.13. 16:27
A határidős indexek azt jelzik, nyitáskor még nem mozdulnak el tegnapi záró értékeikről a meghatározó amerikai részvények árfolyamai: a tegnap késő délutáni felfutást és az Apple Computer Inc. kiugró eredményeit ellensúlyozza a mai makroadatok miatti aggodalom.

Az Apple a tegnapi zárás után hozta nyilvánosságra negyedéves eredményét: eredményét több mint megnégyszerezte az iPod sikere és a PowerBook iránti erőteljes kereslet. Az Apple részvénye az elektronikus kereskedésben több mint 14 százalékkal nőtt. A Wall Street ma újabb információhoz juthat a technológiai ágazat helyzetéről, hiszen zárás után közzéteszi gyorsjelentését a Sun Microsystems Inc.

A ma esedékes makroadatok közül a kiskereskedelmi értékesítés decemberi adatait az elemzők egy százalékkal becsülik magasabbra a tavalyinál; kora délután jelenik meg a héten beadott munkanélküli segélykérelmek száma is: a múlt heti 364 ezer után 340 ezer kérelem az előrejelzés.

Az elektronikus kereskedésben 13 százalékkal ugrott meg a TheStreet.com online pénzügyi társaság papírjának árfolyama, miután a cég vállalat-stratégiai döntések előkészítésével bízott meg egy befektetési bankot. Csaknem 12 százalékkal csökkent ugyanakkor a műszíveket gyártó Abiomed Inc. ára, mert bejelentették, hogy a vártnál gyengébb eladási adatok miatt a harmadik negyedév veszteséges lehet.

Nőhet a Borders Group könyvkereskedő társaság tőzsdei ára, mert az előzetes adatok szerint az összehasonlítható negyedik negyedéves árbevétel 1,4 százalékkal nőtt és a cég profitja is a korábbi előrejelzések sávjának felső szélén alakul.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures mindössze 0,1 százalékkal "csökkent", valamivel számított értéke alatt alakul; 3 ponttal került alacsonyabbra a Dow futures, 2,5 ponttal jutott magasabbra a Nasdaq 100 futures.