Eleonóra
-1 °C
2 °C

Az ÁPV Rt. igazgatósága a jövő héten ismét tárgyal a Hungexpóról

MTI
2005.02.03. 12:20
- Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatósága csütörtökön tárgyalt a Hungexpo privatizációs pályázatának első fordulójára tett ajánlatokról, de döntést nem hozott. Oravecz Péter a privatizációs szervezet kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az ajánlatok beadásától számított harminc napos határidő a jövő csütörtökön lejár. Akkor az igazgatóság újra foglalkozik a témával. Hozzátette, hogy a pályázati kiírás szerint a terminus további harminc nappal meghosszabbítható.

Január 11-én három konzorcium adott be pályázatot a Hungexpo Rt. többségi részvénycsomagjának megvásárlására. Az ÁPV Rt. tavaly augusztus 2-án írt ki nyilvános, kétfordulós pályázatot a Hungexpo Rt. 77 százalékos, 2,413 milliárd forint névértékű állami tulajdonú részvénycsomagjának megvásárlására.

A Hungexpo Rt. privatizációjára a GL Events, a TriGránit Fejlesztési Részvénytársaság, a West End Beruházó és Kereskedelmi Részvénytársaság konzorciuma; a Carion Holding Vagyonkezelő és Szolgáltató Rt., az ECE Projektmanagement Budapest Kft., a V.H.V. Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Hungexpo Rt. MRP Szervezete és az Airport Cargo Center Ingatlanfejlesztő és Ingatlanhasznosító Kft. konzorciuma, valamint az Expo Projekt Kft., az Expomedia Group Plc. és a Wallis Ingatlan Rt. Konzorciuma - adta be ajánlatát a 125 millió forint pályázati biztosíték kíséretében.

Az ÁPV Rt. korábbi tájékoztatása szerint a legalacsonyabb színvonalú szakmai ajánlatot tevőt már nem hívják meg a második fordulóba. Oravecz Péter csütörtökön azt közölte, hogy ennek alapján két ajánlattevőtől kérnek végleges árajánlatot, de ez még változhat.