A német vasút üzletrészt vásárolna a TUI-tól

MTI
2005.02.18. 15:37
A TUI vezérigazgatója, Michael Frenzel, aki a Deutsche Bahn igazgatótanácsának is elnöke egyben, elmondta, hogy a VTG eladását még az idén le akarják bonyolítani. A TUI szóvivője ugyanakkor azt közölte, hogy az eladásról még nem döntöttek, hiszen az aukciós folyamatban számos ajánlattevő szerepelt.

A VTG-t a tavalyi év elején hozták létre, amikor a korábbi VTG-Lehnkering AG-t két részre osztották: a vasúti és tartálykonténeres logisztikai ágazat futott tovább a VTG név alatt, a megmaradó üzletágak pedig immár Lehnkering néven szerepeltek.

A magán vasúttársaságok arra figyelmeztetnek, hogy Európa legnagyobb vasútkocsi bérbeadó cégének eladása az állami tulajdonban lévő német vasúttársaságnak sértené a piaci versenyt. Az európai vasúti szállítási ágazat cégszövetsége, a Network Private Railways már levelet is intézett az EU versenyügyi biztosához, amelyben arra hívják fel a figyelmét, hogy a megítélésük szerint sérelmes, ha a TUI eladja a VTG-t a német vasúti szállítások 90 százalékát kezében tartó Deutsche Bahnnak - amely eddig is a TUI kiemelt megrendelője volt.