A FIAT tízezer dolgozóját küldte kényszerszabadságra

MTI
2005.02.21. 15:38
A FIAT Auto tízezer dolgozóját küldte hétfőn kényszerszabadságra három olaszországi gyáregységében, a kedvezőtlen értékesítési statisztikák és a felhalmozódott készletek miatt. A torinói autóipari óriás az utóbbi hónapokban az értékesítési gondok miatt már többször nyúlt az átmeneti kényszerszabadságolások eszközéhez, amelyet most Mirafiori, Casino és Termini Imerese településeken lévő gyáraiban vezetett be.

Mirafioriban hatezer dolgozót küldtek haza, előreláthatólag egy hétig, de több száz alkalmazottnak máris március hatodikáig adtak szabadságot. Casinóban 3,5 ezren kényszerültek szabadságra ugyancsak egy hétre, s a munkásokkal már most közölték, hogy március végén újabb kéthetes kényszerszabadság vár rájuk.

A szicíliai Termini Imeresében másfél ezer dolgozó hétfőn tiltakozó felvonulást tart, mert ismét kéthetes kényszerpihenőre kényszerülnek a Lanciákat gyártó üzemben. A Melfiben, illetve Pomiglianóban lévő FIAT-üzemekben március közepén ugyancsak kényszerszabadság vár a dolgozókra. A FIAT alig néhány napja szakított a General Motorsszal, s a cég ismét teljesen olasz kezekben van.