Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

BÉT: szürke napot várnak

MTI
2005.02.25. 09:09
Enyhe ármozgásokra számítanak pénteken a budapesti részvénypiacon az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. Rátkai Orsolya, az OTP Bank elemzője az előző napihoz hasonló kereskedésre, kis árfolyammozgásokra és átlagos forgalomra számít. Véleménye szerint a piac két húzópapírja továbbra is az OTP és a Mol lehet. Megjegyezte, hogy a Magyar Bankszövetség csütörtöki nyilatkozata, miszerint a bankok profitja ebben az évben szektorszinten csökkenni fog, vélhetően nem tesz jót az OTP illetve az FHB árfolyamának.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője az előző napokhoz hasonló trend nélküli kereskedésre számít, plusz-mínusz egy százalékon belüli index elmozdulást, és a csütörtökivel közel megegyező szintű forgalmat valószínűsít. "A Mol árfolyama stabilizálódhat, talán kicsit tovább erősödhet, és a BorsodChem is folytathatja a jó szereplést. A gyógyszergyártók papírjai nagyot estek a dollár gyengülése miatt, ezek árfolyamában enyhe pozitív korrekció várható" - fejtette ki Suppan Gergely.

A BUX csütörtökön 13,59 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel 17.555,33 ponton zárt. A részvénypiac forgalma meghaladta a 16,1 milliárd forintot. A vezető részvények a 15.340 forintos történelmi csúcsig erősödő Mol kivételével gyengültek a csütörtöki kereskedésben.

A Mol végül 15.300 forinton zárt, ami 250 forinttal több az előző napi záróáránál. Az OTP papírjáért 6.885 forintot adtak záráskor, 55 forinttal kevesebb, mint az előző napon. A Matáv árfolyama 3 forinttal 913 forintra, a Richteré 200 forinttal 26.800 forintra csökkent.