Személycserék az APEH-ben

MTI
2005.03.11. 12:19
Az APEH elnökének javaslatára a pénzügyminiszter 2005. március 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Varga Árpádot, az adóhivatal szakmai ügyekért felelős elnökhelyettesét, aki a behajtási, az adóügyi és az ellenőrzési területet felügyelte - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) pénteken. Varga Árpád helyére 2005. március 16-i hatállyal Juhász Istvánt, a PM főosztályvezető helyettesét nevezi ki Draskovics Tibor pénzügyminiszter.

Az új elnökhelyettes mintegy 10 éve dolgozik a pénzügyi szakigazgatásban, matematikus és pénzügyi-számviteli főiskolai végzettséggel is rendelkezik.

A közlemény szerint Szikora János, az APEH elnöke március 11-vel új igazgatókat nevezett ki két megyei igazgatóság élére. A Hajdú-Bihar megyei Igazgatóság vezetője Gáll Eszter lett, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóságot Mogyorósiné Gábor Hajnalka irányítja. Gáll Eszter üzemgazdász, gazdasági mérnök 1979-ben az APEH jogelődjénél, a PM Bevételi Főigazgatóság Szolnok megyei Hivatalában dolgozott, majd 1992-től az APEH Jász-Nagykun-Szolnok megyei Igazgatóságán ellenőrzési igazgatóhelyettesként. Mogyorósiné Gábor Hajnalka jogász, adótanácsadó 1988 óta dolgozik az APEH apparátusában, kinevezése előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság tájékoztatási szakterületét vezette.