Érdekli a befektetőket a Malév

MTI
2005.04.06. 17:02
A szerda délután lejárt határidőig tizennégy befektető jelezte szándékát, hogy részt kíván venni a Malév Rt. 99,95 százalékos részvénycsomagjának értékesítésére indított tárgyalásos privatizációs eljáráson, az indító tárgyalásra még ezen a héten sor kerülhet - közölte az MTI-vel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.

A közlemény emlékeztet, hogy az ÁPV igazgatósága március 31-i ülésén döntött arról, hogy eredménytelennek nyilvánítja a Malév Rt. állami tulajdonú részvényeinek értékesítésére másodízben kiírt nyílt, egyfordulós pályázatot. Egyúttal felhatalmazta az ÁPV Rt. vezérigazgatóját a tárgyalásos privatizációs eljárás megindítására.

Erre azokat a potenciális befektetőket hívták meg, amelyek ajánlatot tettek, illetve jelezték befektetési szándékukat a második privatizációs pályázat kiírását követően.

A tárgyalásos eljárásról nyilvános felhívást tett közzé a szervezet két országos napilapban, annak érdekében, hogy a fenti körön kívüli befektetők is részt vehessenek a privatizációs folyamatban.

A tárgyalásos eljárásban az értékesítés feltételrendszere nem változott, továbbra is az erről szóló kormányhatározat keretei a mérvadóak - áll a közleményben.

Hozzáteszik: a jelentkezők a regisztrációt követően kapnak értesítést az indító tárgyalás időpontjáról - amely valószínűleg még ezen a héten elkezdődhet - valamint az eljárás feltételeiről.