Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kempinski Hotel és fürdő a Ráckert helyén

2005.04.18. 15:12

A felújított fürdőben nem csak az eredeti állapot szerint helyreállított török fürdő lesz megtalálható - mintegy átörökítve a méltán világhírű török fürdőkultúrát a mai látogatók számára és egyben felidézve a hódoltság 150 évét -, hanem egy 150 négyzetméteres gőzfürdő, az Ybl csarnokban található 102 négyzetméteres 38 celsius fokos vizű Ybl-medence, egy vízesés a fürdő keleti falánál, valamint egy 284 négyzetméteres élményfürdő is.

A közel 5 milliárd forintos beruházás célja a Rác Fürdő eredeti pompájának helyreállítása és egy termál komplexum létrehozása. A beruházás várható befejezése 2006. szeptembere.

A komplexum kivitelezésének sikeréhez a Magyar Állam is jelentős mértékben hozzájárult, amikor a "Hazánk különleges természeti adottságaiból eredő egészségturisztikai vonzerők fejlesztésének támogatására" kiírt pályázaton- a Kolber István miniszter által felügyelt Turisztikai Hivatalon keresztül - 750 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ítélt meg ehhez a nemzetközi szinten is unikálisnak minősülő beruházáshoz.

A Rác Thermál Hotel & Spa közvetlenül a fürdő épülete mellett, a jelenlegi Ráckert és a mellette található területen kerül megvalósításra.