A Mol Romániában terjeszkedik

MTI
2005.04.28. 14:16
Romániai lapjelentések szerint a Mol Rt. 70 millió eurót fektet be, hogy romániai kiskereskedelmi piaci részesdését hosszú távon 15 százalékra emelje. Ziarul Financiar és a Bursa úgy tudja, hogy a Mol a következő öt évben 190-200-ra tervezi növelni romániai töltőállomásainak számát a jelenlegi mintegy 130-ról.

A Mol a szükséges hatósági jóváhagyások megszerzése után lezárta a 2004 novemberében bejelentett Shell Romania akvizíciót - közölte a magyar olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján április elején. A Shell Romania, Mol Ro Comert Kft. néven a Mol-csoport tagjává vált.

A Mol a kiskereskedelmi forgalom megkétszerezését tűzte ki célul a Shell hálózat integrációját követően - közölte az olajtársaság akkor az MTI-vel.

A tranzakció eredményeként a Mol által Romániában működtetett töltőállomások száma meghaladja a 130-at, míg becsült kiskereskedelmi piaci részesedése eléri a 10 százalékot. A Mol folytatja zöldmezős töltőállomás hálózatbővítését, hogy elérje a stratégiai 15 százalékos piaci részesedést - olvasható a Mol április eleji közleményében.