Stratégiai partnerség a Malév és a Magyar Turizmus Rt. között

2005.04.29. 12:23

A tavalyi évben 36,6 millió külföldi látogatott hazánkba, közülük 2,3 millióan légi úton érkeztek, akiknek felét a Malév repülőgépei hozták Magyarországra. A nemzeti légitársaság beutazó turizmusban meghatározó szerepére alapozva a Malév Rt. és a Magyar Turizmus Rt. stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A megállapodást Dr. Gönci János a Malév Rt. vezérigazgatója és Dr. Galla Gábor a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója látta el kézjegyével.

A Malév biztosítja a külföldi sajtó- és szakmai vendégek magyarországi tanulmányutakra történő utaztatását. Két hosszú távon üzemelő Boeing 767-200-as repülőgépére felhelyezi a Magyar Turizmus Rt. hivatalos ország logóját és fedélzeti video anyagába beépíti a marketing szervezet turisztikai országimázs filmjeit.

A Magyar Turizmus Rt. biztosítja a nemzeti légitársaság megjelenését és népszerűsítését - külföldi kiállításain, belföldi szakmai rendezvényein és promóciós kiadványaiban. Az együttműködés részeként a nemzeti turisztikai szervezet bevonja a légitársaságot a országimázs erősítését szolgáló külföldi reklámkampányába. A közös kampány 2005. május elsején indul. A kölcsönösen nyújtott szolgáltatások összértéke 43,5 millió forint.