137 milliárd forintnyi pályázat egy honlapon

euractiv.hu
2005.05.06. 16:23
Új, az uniós pályázatokról való tájékozódást a legátfogóbban lehetővé tevő internetes honlap kezdte meg működését. Kolber István fejlesztési miniszter maga mutatta be a site-ot az újságíróknak pénteki sajtótájékoztatóján, friss adatokkal szolgálva a strukturális alapokat érintő pályázatok elbírálásának alakulásáról is.

A fejlesztes.gov.hu oldalon megtalálható az interneten jelenleg elérhető legteljesebb pályázati kereső és pályázati előrejelző rendszert, amely pillanatnyilag 187 különféle támogatási konstrukció keretében mintegy 137 milliárd forintnyi potenciális pályázati lehetőséget mutat be. (Ezen belül 93 konkrét pályázat kiírásához juthat el az érdeklődő.)

A Pályázati Előrejelző Rendszer tartalmazza a minisztériumok tájékoztatása alapján kiírandó támogatási konstrukciók várható megjelenésének időpontját és a pályázatok legfontosabb ismérveit. Elérhető innen a kibővített tematikus információs adatbázis: útmutatók, projekt-mintatár, kiadványok, tanácsok, információk a pályázati intézményrendszerről, az ügyfélszolgálatokról, a pályázati eredményekről, s megtalálhatók a fontosabb jogszabályok valamint naponta frissülő pályázati hírek és eseménynaptár is.

A több ezer oldalnyi tematikus információt várhatóan milliós nagyságrendben töltik le az elkövetkező időszakban az érdeklődők.