Nőtt a Budapest-London légiforgalom

MTI
2005.06.10. 15:59
Az elmúlt évben 17,3 százalékkal, 54 ezer fölé emelkedett az utasok száma havonta Budapest Ferihegy és a BAA tulajdonában álló londoni Heathrow, Gatwick és Stansted repülőterek között - közölte a Budapest Airport privatizációs pályázatán induló társaság az MTI-vel pénteken.

Az elmúlt 12 hónapban - 2004 májusától 2005 májusáig – a Budapest-London közötti teljes forgalom 28,2 százalékkal emelkedett, meghaladta az 561 ezret.

A közlemény emlékeztet, hogy öt légitársaság repül Ferihegy és a BAA tulajdonában lévő három londoni repülőtér között: a Malév és a British Airways Heathrow-ról, az easyJet Gatwick-ről, illetve a Malév, a Sky Europe és a charterüzemeltető Inghams légitársaság Stansted-ről.

Andrew Jurenko, a BAA International ügyvezető igazgatója a növekedéssel összefüggésben a közlemény szerint elmondta: Magyarország és Nagy-Britannia között a légikapcsolat erős és egyre erősebbé válik. A Budapest és a BAA tulajdonában lévő londoni repülőterek közötti jelentős forgalomnövekedés megerősíti a BAA és Ferihegy közötti szinergiát.

„Ezt az együttműködést készek vagyunk tovább növelni az utasszámot és az útvonalakat illetően, amennyiben pályázatunkkal sikeresen szerepelünk a Budapest Airport Rt. privatizációs tenderén" - idézi Jurenkót a közlemény.