Tízmillió eurós hitelkeret a BIF-nek

Napi Gazdaság
2005.06.28. 09:43
A tőzsde egyetlen ingatlancége, a BIF Rt. bejelentette, hogy tízmillió eurós - mintegy két és fél milliárd forintos - hitelkeretről állapodott meg a CIB Bankkal. Ungár András, a BIF elnöke a NAPI Gazdaságnak elmondta, hogy a kölcsön nagy része, 6 millió euró egy decemberben a Raiffeisen Banktól felvett 1,5 milliárd forintos hitelt hivatott kiváltani. Akkor ebből fizették ki az 1,7 milliárdért megvett Teréz körúti MÁV-ingatlant. 4 millió euró pedig a társaság forgótőke-ellátását javítja.

A hitel fedezetét a BIF ingatlanjain alapított jelzálog, illetve a bank javára szóló vételi jog biztosítja. A BIF idei legnagyobb beruházása a Duna-parton, az egykori expótelken épülő Castrum-ház. Augusztusra befejeződik az alapozás és elkészül a három garázsszint, és a napokban állapodnak meg a kilencszintes épület kivitelezőjével.

A ház 11 ezer négyzetméteréből 3 ezer négyzetméter iroda lesz, ezt a BIF nem akarja eladni. A többin - így a teljes Duna felőli oldalon - 53 lakást alakítanak ki, úgy, hogy a felső szinten 140-180 négyzetméteres Penthause-lakások lesznek. A beruházás 2006-ban készül el, így a BIF idei eredményét még nem befolyásolja.