Újra termel a nyírbátori cipőgyár

MTI
2005.07.01. 10:51

Újra megindult a termelés a tavaly bezárt nyírbátori cipőgyárban. Az üzemet egy új olasz-magyar érdekeltségű cég, a Deco Dribe Kft. működteti - tájékoztatta Minna T. Talikka Contigiani, a társaság ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-t.

A gyárban, amely korábban a felszámolás alatt álló olaszországi Ruggeri-cégcsoporthoz tartozott, száz dolgozó kezdte meg a munkát, és magas minőségű lábbelit készítenek amerikai és nyugat-európai megrendelőknek - közölte a gyárvezető. Hozzátette: a működést hosszú távra tervezik, az idei évre eddig egymillió eurós exportot már lekötöttek, és további áruszállítási szerződésekről is tárgyalnak.

Minna T. Talikka Contigiani közlése szerint a nyírbátori Deco Dribe Kft.-t a cipőipar területén tevékenykedő olasz és magyar cégek, valamint magánszemélyek alakították. A befektetők a piacon jelentkező minőségi kereslet kielégítésére tekintettel szervezték újjá a nyírbátori cipőgyártást, amely a Ruggeri-időszakban is elismert volt a nyugati megrendelők körében - hangsúlyozta az igazgató.

Hozzáfűzte, hogy döntően a régi dolgozókkal indult újra a termelés, s folyamatos a felvétel, év végéig további ötven munkásnak biztosítanak állást.