Nyitáskor stagnál a BUX

MTI
2005.07.07. 09:13

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,49 pontos emelkedéssel/csökkenéssel, 19.601,37 ponton nyitott csütörtökön. Az előző napi záróértékhez képest ez lényegében stagnálás.

Vegyesen ítélték meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki alakulását az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. Suppan Gergely, a Takarékbank Rt. elemzője szerint a külföldi piacokon uralkodó negatív hangulat ellenére tovább emelkedhet a BUX. Az olajár további emelkedése miatt a Mol árfolyamának növekedésére számít. Véleménye szerint elképzelhető újabb index-csúcs is.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank Rt. elemzője ezzel szemben esést vár a budapesti börzén. Kiemelte, hogy az unió versenybizottsága csütörtökön hozza nyilvánosságra döntését a Mol gázüzletágának eladásával kapcsolatban. Mint elmondta, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy 18.000 pont alá esik az index.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 405,42 pontos növekedéssel újabb történelmi csúcson, 19.593,88 ponton zárt szerdán, ez az előző napi záró értékhez képest 2,11 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma 17,3 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike drágult a szerdai kereskedési napon.