Tíz százalékkal nőtt az ipari termelés

MTI
2005.07.07. 09:13

Az ipari termelés az előzetes adatok szerint az idén májusban a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,4 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 10,1 százalékkal emelkedett a tavaly májusi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 májusit 12,9 százalékkal haladta meg, az első öt hónapban 5,4 százalékkal emelkedett.

A termelés volumene az év első négy hónapjában 3,6 százalékkal, míg az első három hónapban 1,7 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Az ipari termelés 2004 májusában 7,1 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 9,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A termelés volumene a tavalyi év első öt hónapjában 9,8 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index májusban 0,7 százalékkal emelkedett.