A Mol nem fogadja el a bosnyák ajánlatot

MTI
2005.07.14. 12:31
A Mol számra nem fogadható el az a bosnyák kormányajánlat, hogy az Energopetrolért az INA-val közösen 15 millió euróval többet fizessenek, miközben a fejlesztésre szánt összeget ugyanennyivel csökkentik - mondta Kántor Sándor, a Mol kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-nek.

A sajtóban megjelent információkkal kapcsolatban Kántor Sándor elmondta: a Mol célja az, hogy az Energopetrol a térség legjobb üzemanyagforgalmazója legyen, amihez befektetésékre van szükség. Hozzátette: ha elfogadnák az összegek cseréjét, akkor ezzel a vállalat jövőjét veszélyeztetnék.

A bosnyák kormány levélben kérte a cserére a magyar és a horvát céget azért, mert az eredetileg felajánlott 60 millió bosnyák márka helyett 90-et szeretne adósságszolgálatra fordítani. Egy euró mintegy 2 bosnyák márka.

A Mol-INA páros a nyilvánosságra került információk szerint 5,1 millió euró vételárat kínál a vállalat 67 százalékáért. Ezen túlmenően 60 millió márka adósságszolgálatot vállalnak, s azt, hogy a következő három évben 150 millió márkát költenek fejlesztésre, s átveszik a cég 1.060 dolgozóját. Az Energopetrol a piac 15 százalékát birtokolja 65 kúttal.