Géza
-12 °C
-4 °C

A Bábolna eladja hűtőházát

MTI
2005.07.15. 16:14
A végelszámolás alá került Bábolna Rt. nyereséges üzletágait tovább üzemeltető Bábolna Élelmiszeripari Rt. a nagyigmádni hűtőházat az eszközökkel, berendezésekkel, és a munkavállalókkal együtt értékesíti. A készárukészlet azonban a kiírás szerint a társaság tulajdonában marad. A pályázati tájékoztatót július 18-tól lehet megvásárolni, az ajánlatokat augusztus 19-én kell leadni a REORG-AUDIT kft-nek.

A több mint 30 milliárd forintos tartozással rendelkező Bábolna Rt. végelszámolását a REORG Rt. végzi 2004 szeptember 1-e óta. A megállapodás értelmében a Bábolna Élelmiszeripari Rt. privatizációjából származó bevételek is a Bábolna Rt-nél maradt kötelezettségek teljesítését fedezik. A veszteséges üzletágak közé tartozó Békéscsabai Baromfifeldolgozó Gyárat a Merian Orosháza Rt. vezette konzorcium 400 millió forintért vásárolta meg 2004. szeptemberében.

A Bábolna Rt. tavalyi közgyűlésén azt hagyta jóvá, hogy a Bábolna Élelmiszeripari Rt üzletágait egyben értékesítik, a REORG Rt. által kiírt privatizációs pályázat azonban sikertelen volt. Utóbbi értesülést az MTI nem tudta az érdekeltekkel megerősíttetni. A Bábolna Rt. végelszámolásával megbízott Vadász Endre nem kívánt nyilatkozni a távirati irodának, és Győrváry Tamás, a Bábolna Élelmiszeripari Rt. vezérigazgatója többszöri megkeresésre sem volt elérhető péntek délutánig.