BÉT: lesz-e 20 ezer?

MTI
2005.07.18. 09:16
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 13,70 pontos csökkenéssel, 19.744,51 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékhez képest ez 0,07 százalékos csökkenés.

A múlt héten elkezdődött enyhe negatív korrekció folytatódását, de enyhe emelkedést is lehetségesnek tartanak Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői kereskedési napján az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők.

Suppan Gergely, a Takarékbank Rt. elemzője szerint a múlt hét végén elkezdődött negatív korrekció nem lesz tartós, így enyhe emelkedés várható hétfőn a BÉT-en. Hozzátette: a nemzetközi piacon pozitív hangulat tapasztalható, kedvező amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot. A magyar piacnak pozitív hangulatot adhat a Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentésének bejelentése is.

Miró József, az Erste Bank Rt. elemzője a negatív korrekció folytatódását várja a kereskedés elején. A gyógyszerpapírokkal kapcsolatban úgy vélekedett: a Richter piacán elkezdődött negatív korrekció várhatóan befejeződik, míg az Egis piacán most kezdődhet a lefelé korrigálás.

A tőzsde forgalma pénteken 18,92 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével estek. A forgalom 20-30 százalékát határidős üzletek adták.