Gerzson
-3 °C
3 °C

Félmillió forintra bírságolták a K&H Equitiest

MTI
2005.07.26. 12:17
Különböző jogszabálysértések miatt 500 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a K&H Equities Értékpapír-kereskedelmi Rt.-t a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - tette közzé határozatát a felügyelet kedden. A felügyelet a K&H Equitiesnél átfogó vizsgálatot tartott, amelynek során az értékpapírcég befektetési és kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységét vizsgálta.

A PSZÁF határozatában felszólította a K&H csoport értékpapírcégét, hogy maradéktalanul tegyen eleget a saját és az ügyfélpénzek elkülönítésére vonatkozó jogszabályoknak, számlarendje és főkönyvi elszámolása, adatszolgáltatása, valamint értékpapír-kölcsönzési tevékenysége során minden esetben feleljen meg, a jogszabályi előírások szerint járjon el.

A brókercég tavaly kapta vissza működési engedélyét és 2005. március végén - közel egy évi működés után - a tőzsde azonnali piacán a harmadik legnagyobb forgalmat bonyolította, piaci részesedése elérte a 13,1 százalékot. Tőzsdei forgalma az első negyedévben 291,7 milliárd forint volt, ami 54,6 százalékos növekedés három hónap alatt.

A K&H Equities Rt. egyedüli részvényese, a K&H Bank a közelmúltban határozott a cég alaptőkéjének felemeléséről, amelynek során a K&H Equities alaptőkéje 320 ezer forinttal 200,72 millió forintra, saját tőkéje pedig 4 milliárd forinttal nőtt. A brókercég 2004-ben 14,589 milliárd forint mérlegfőösszeg mellett 3,846 milliárd forint mérleg szerinti veszteséget könyvelt el, saját tőkéje tavalyi éves jelentése szerint 2004 végén 1,007 milliárd forint volt.