170 milliárdot kezel a K&H Alapkezelő

MTI
2005.07.28. 15:02

Az év első hat hónapjában a K and H Alapkezelő Rt. által kezelt vagyon több mint 80 százalékkal - a közel 50 százalékos piaci átlagnál jóval nagyobb mértékben - nőtt, és átlépte a 170 milliárd forintos határt - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

Az alapkezelő piaci részesedése az év eleji 9,1 százalékról 11,2 százalékra emelkedett a befektetési alapok június végén 1553 milliárd forintos piacán, aminek révén a harmadik legnagyobb alapkezelő.

A garantált alapokban összegyűjtött vagyon 17 milliárd forinttal nőtt az év első felében, így a jelenleg kezelt állomány 52 milliárd forint. A garantált alapok piacán az eddig kibocsátott 21 alapnak köszönhetően a cég piaci részesedése 70 százalék.

A társaság az idén 9 befektetési alapot bocsátott ki, közülük a legnépszerűbb a K and H hozamfa 1. volt, amelyből az ügyfelek több mint 4,3 milliárd forint értékben vásároltak.

Az új garantált alapok közül az alapkezelő hármat már európai útlevéllel forgalmazott: a Fund partners K and H fix plusz 9., a jelenleg is kapható Fund partners K and H fix plusz 10. és a Fund Partners K and H hazai fix alapok összesen több mint 2,5 milliárd forint értékben keltek el. A Fund partners alapokat a KBC Vagyonkezelő hozta létre magyar igények szerint, Luxemburgban. A harmadik EU útlevelű alap, a K and H hazai fix 1., amely tőkegarancia mellett a BUX index növekményének akár 75 százalékát ajánlotta, amely egyedi konstrukció.

A tavaly októberben piacra bocsátott K and H válogatott 1., 2., 3., 4. alapokból - ezek a kockázati szint szerinti választási lehetőséget ajánlanak -, a 2004. októberi indulás óta összesen több mint 14 milliárd forintnyi kelt el. A közülük legnépszerűbb K and H válogatott alap 2-ből egyedül több mint 7 milliárd forintnyi befektetési jegyet értékesítettek.

A legnagyobb növekedést mind a piacon, mind pedig a K and H alapoknál a nyílt végű alapok érték el, azonban míg a piac több mint 37 százalékkal nőtt, a K and H nyílt végű alapok vagyona 6 hónap alatt 98 százalékkal ugrott meg. A legnagyobb, 31 milliárd forintos növekedést a K and H pénzpiaci alap érte el.