Déltől négyig sztrájk Ferihegyen

MTI
2005.07.29. 12:36
Déltől ismét sztrájk lesz Ferihegyen, jelentette be a Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezete. A Budapest Airport Rt.-nél (BA) dolgozó földi kiszolgálókat, repülőgépszerelőket, műszaki eszközök kezelőit, poggyászrakodókat és fedélzeti karbantartókat tömörítő (LDFSz) és a cég vezetői csütörtökön eredménytelenül egyeztettek, ezért péntek 12 órától 16 óráig a dolgozók újból beszüntetik a munkát.

A sztrájk tizenhárom induló járatot érint - tájékoztatott a BA, amely közleményében utal arra: csalódottan vette tudomásul a szakszervezet lépését, mivel úgy értelmezte, hogy a csütörtöki egyeztetés sikeres volt.

A BA közleménye szerint a sztrájk miatt több órás késés várható a Luxair, az easyJet, a Wizzair, a British Airways, a Travel Service, a Sky Europe, az SN Brussles, a Turkish Airlines és a easyJet-Swiss légitársaságok által üzemeltett járatokon.

Vasárnap este már volt egy háromórás sztrájk, a benne résztvevő 30 munkavállaló közül ötöt a héten elbocsátottak. A Budapest Airport Rt. szerint csupán az augusztus elsején lejáró munkaszerződésű dolgozók munkaviszonyát nem hosszabbították meg.