Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdán csökkent az olajár

MTI
2005.08.03. 23:03
Szerdán erősen csökkent a kőolaj ára New Yorkban és Londonban egyaránt annak hírére, hogy az amerikai kormányzat adatai szerint a múlt héten a vártnál jobban nőttek a stratégiai tartalékok a rekordközeli import miatt.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, szeptemberi határidőre hordónként (159 liter) 1,03 dollárral lett olcsóbb a keddihez képest, és 60,86 dolláron zárt a New York-i árutőzsdén (NYMEX). Napközben a kereskedés során 62,50 dollárral új rekordot is elért az ár.

A Brent könnyűolajfajta szeptemberi határidőre 97 centes csökkenéssel 59,65 dolláron zárt Londonban, de napközben 61,25 dolláron is állt.

Az amerikai kormányzat adatai szerint a nyersolaj tartalék 200 ezer hordóval emelkedett a múlt héten, miközben elemzők 1,6 millió hordós csökkenésre számítottak. A növekedés annak tulajdonítható, hogy az import közel napi 11 millió hordóra emelkedett, ami minden idők harmadik legnagyobb mennyisége.