Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A MÚOSZ eladja balatonszéplaki üdülőjét

Napi Gazdaság
2005.08.04. 08:50

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) választmánya felhatalmazta Eötvös Pál elnököt, hogy tárgyalásokat folytasson a szervezet balatonszéplaki üdülőjének értékesítéséről a Hellas '95 Kft.-vel, annak szándéknyilatkozata alapján. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság tavaly a MÚOSZ-nak 2005. július 29-ig adott időt arra, hogy a balatonszéplaki ingatlanokat értékesítése, azzal a megszorítással, hogy a befolyó bevétel 51 százalékából majd újabb üdülőt vásárol magának.

A MÚOSZ szerint ugyanis az ingatlanegyüttes jelenlegi állapotában és szezonális használhatósága következtében nem, illetve nem megfelelően képes kiszolgálni a tagok üdülési igényét. Az újságírók inkább többszöri, rövidebb kikapcsolódást igényelnek a folyamatos, stresszes megterhelés miatt: a jelentős számú idősebb és nyugdíjas újságíró pedig elsősorban termálvízhez közeli, gyógykezelésre is alkalmas üdülési lehetőség után érdeklődik.