Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stabilan erős a forint

MTI
2005.08.04. 10:18

Erős maradt a forint csütörtökön reggel, az eurót 244,20/30 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, gyakorlatilag azonos szinten a szerda délutáni 244,25/35 forintos árfolyammal. A forint 13,50 százalékon állt a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A dollár reggel 198,20/30 forinton állt, 20 fillérrel gyengébben a szerda délutáni 198,40/60 forintnál. A dollárral szemben "az eurónak áll a zászló", az amerikai vállalatok nyereség-repatriálásáról szóló múltheti közlemények dollárt támasztó hatása már kifulladt - vélik a piacon. Az eurót viszont olyan hírek is támogatják, hogy az orosz nemzeti bank tartalékai között öt százalékkal emeli az euró arányát.

A nyári időszakban kevés a vállalati megbízás a bankközi piacokon, az opciós piacon azonban továbbra is nagy összegek cserélhetnek gazdát - mondják kereskedők.

Az euró/forint árfolyamot 244 körül, a dollár/forint kurzust 198 alatt tartják valószínűnek a nap folyamán. A forintpiacon az overnight kamat 10-20 bázisponttal 6,40 százalékra csökkent a bő piaci likviditás következtében.