Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bécsi és varsói tőzsdére készül a SkyEurope

MTI
2005.08.04. 15:28

A SkyEurope fapados légitársaság azt tervezi, hogy a nyár végével lép egyidejűleg a bécsi és a varsói tőzsdére - közölték a társaság szándékait ismerő illetékesek.

Korábbi lapértesülésekben az szerepelt, hogy a három éve működő, magántulajdonosok, illetve befektetési alapok tulajdonában lévő szlovákiai székhelyű légitársaság részvényei 30-40 százalékát fogja felajánlani eladásra. A SkyEurope már jóideje fontolgatja, hogy nyilvános részvénykibocsátásba kezd további bővülése finanszírozása érdekében.

Tavaly a társaság 956 ezer utast szállított, szemben a 2003 évi 171 ezerrel. A Sky Europe gépeit Pozsonyból, Budapestről, Varsóból, Krakkóból és Kassáról indítja.

A SkyEurope-ban egyebek között részesedése van az Európai Ujjáépítési Fejlesztési Banknak, az ABN AMRO-nak és a Bank Austria Credintantstaltnak is.