Morzsolódó árakat várnak a tőzsdén

MTI
2005.08.08. 10:39
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35,28 pontos emelkedéssel, 20.893,78 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,17 százalékos erősödés. Az MTI által megkérdezett szakértők alacsony forgalomra és enyhén gyengülő árfolyamokra számítanak.

Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője nem vár jelentős árváltozásokat, alacsony forgalom mellett enyhén süllyedő indexre számít. Lényeges hírek nem látnak napvilágot hétfőn, viszont a hét további részében az amerikai Fed ülése, illetve a magyar vállalati gyorsjelentések befolyásolhatják a kereskedést - mondta az elemző.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője szerint folytatódik a múlt hét végi trend, azaz alacsony forgalom mellett szűk sávban mozgó, lemorzsolódó árakra lehet számítani. Várakozása szerint egyedül a Mol lehet stabil, a magas olajárak miatt ugyanis az olajszektor hangulata még mindig kedvező.

A BUX pénteken 143,38 pontos, 0,68 százalékos csökkenéssel, 20.858,50 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.