Natália
1 °C
7 °C

Nem mozdult a forint

MTI
2005.08.08. 16:25
Alig mozdult a forint árfolyama a bankközi devizapiacon hétfőn, az eurót délután fél négy tájban 243,65/85 forinton jegyezték, míg pénteken az államháztartás vártnál nagyobb júliusi többletének közzététele után 243,75/85 forintig gyengült az uniós valuta. A forint 13,67 százalékon állt a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

Hétfőn nyoma sem volt annak az opciós nyomásnak, ami a múlt héten birkózásra késztette az érdekelt feleket. Az alacsony forgalmú, nyugodt kereskedésben az euró 243,65-244,00 forint közé szorult. A külkereskedelmi mérleg kedden megjelenő adatai, illetve a pénteken várható rövidített jegyzőkönyv a Monetáris Tanács július 18-iki kamatdöntő üléséről hatással lehet a forintra, amelynek további erősödését várják kereskedők.

A nemzetközi piacokon az euróval szemben gyengülő dollár 197 forint alatt is járt a nap folyamán, a délután jegyzett 197,20/30 forintos kurzus 60 fillérrel maradt el a péntek délutáni szinttől. A forintpiacon tart a likviditás-bőség, az overnight kamat 10 tizedszaázalékkal 6,20/30 százalékra csökkent.

Az állampapírok másodpiacán az alacsony forgalmat külföldi és belföldi végbefektetők vásárlásai adták, a hozamszint ennek megfelelően 2-5 tizedszázalékkal csökkent minden lejáraton. A legnagyobb mértékű hozamesés a 3-5 éves államkötvények hozamában volt, ezeken 6,06-6,01 százalékos referenciahozam alakult ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?