Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ügyészségi vizsgálat a megyei adóhivataloknál

MTI
2005.08.09. 19:34

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) megyei igazgatóságait az elmúlt napokban a megyei főügyészek megkeresték, mivel a Legfőbb Ügyészség törvényességi, felügyeleti jogkörében eljárva - Tállai András országgyűlési képviselő közérdekű bejelentésére - - tájékoztatta az MTI-t kedden közleményben az adóhatóság. Az adóhivatal egyben leszögezi, mivel a korábbi ügyészi vizsgálatok, valamint a nemrég befejeződött ÁSZ-ellenőrzések törvénysértést nem állapítottak meg, "így a jelenlegi vizsgálatok indokoltsága nehezen érthető".

Az APEH MTI-hez eljuttatott közleménye emlékeztetett arra: Tállai András országgyűlési képviselő bejelentésére a Legfőbb Ügyészség már májusban megkereste az APEH-et, az akkor kért valamennyi adatot az APEH az ügyészség rendelkezésére bocsátotta. Az idén januárban a szigorított áfa-ellenőrzésekkel kapcsolatban már bizonyítást nyert, hogy az ellenőrzések pénzügyminiszteri elrendelése során törvénysértés nem történt - áll az adóhatóság dokumentumában. A közlemény szerint a megyei főügyészségek most további, az egyes ellenőrzésekre vonatkozó adatokat kérnek az APEH egyes területi igazgatóságaitól a közösségi adószámmal rendelkező adózóknál lefolytatott áfa-ellenőrzésekről, elsősorban a törvényi határidők betartásának ellenőrzéséhez. Az APEH munkatársai a vizsgálatnál teljes mértékben együttműködnek az ügyészség szakembereivel - áll a közleményben.