Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetvenszeres áremelkedés az OTP-nél

Napi Online
2005.08.10. 12:53
Pontosan tíz évvel ezelőtt, 1995. augusztus 10-én 1150 forinton debütált a Budapesti Értéktőzsdén az OTP Bank részvénye, melynek árfolyama azóta - a részvények tizedelését is figyelembe véve - az idén augusztusban elért 8900 forintos árfolyammaximum alapján hetvenszeres emelkedett - mondta mai sajtótájékoztatóján Csányi Sándor, az OTP Bank első embere.

Csányi ünnepélyes ceremónia keretében, csengetéssel nyitotta meg a mai kereskedést a tőzsdén. (A bankvezér emlékbe egy csengőt is kapott.) A banknak azonban nemcsak az árfolyama, az eredménye is jelentősen bővült: míg 1993-ban a nettó eredményt 6 millió eurót tett ki, addig a tavalyi profit 557 millió euróra rúgott, ráadásul a társaság közelmúltban ismertetett 5 éves terve szerint 2009-ben a nyereség elérheti az 1 milliárd eurót.

Az OTP Bank ügyfélköre mintegy 4 millió főből áll, a teljes csoport pedig összesen 8 millió embert szolgál ki - hangzott el a tájékoztatón, amelyen kiderült az is, hogy az OTP Bank a jövőben 15 százalékos éves eredménybővüléssel számol.