Árpád
-2 °C
4 °C

Kisebb lett a BorsodChem eredménye a vártnál

Napi Online
2005.08.10. 12:51
A BorsodChem Rt. 8,23 milliárdos eredménye elmarad az elemzői árkozásoktól , a szakértők ugyanis 9,4 milliárd forintos adózott nyereségre számítottak. Bár a BorsodChem árbevétele ötödével, az üzemi eredmény pedig 38,7 százalékkal nőtt éves összevetésben, a nettó profit azonban főként a PVC-piacon kialakult negatív tendenciák miatt az a tavalyi év első felében elért 10,25 milliárd forintról 8,23 milliárd forintra csökkent.

A BorsodChem az egyes termékek piacán kialakult kedvezőtlen trendek miatt nem tudta megismételni kiváló első negyedéves teljesítményét. A céget ugyanis rosszul érintette a PVC árak csökkenése, amit nem tudott kompenzálni az MDI-termékekből származó növekvő árbevétel. A társaság a második negyedévben elért 45 milliárd forinttal együtt 86,7 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 19,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?