Aliz
6 °C
14 °C

Indiai befektető az Alkaloidában

Portfolio
2005.08.10. 15:50
Az indiai Sun Pharmaceutical bejelentette, hogy részesedést vásárolt az ICN magyarországi érdekeltségében. Az ICN hazánkban a korábban Alcaloida néven működő, tiszavasvári székhellyel rendelkező gyógyszercéget vásárolta fel.

Az ICN nehézségei és a magyar érdekeltség értékesítésének szándéka már korábban ismertté vált. Az eddig nyilvánosságra került információk nem tartalmazzák, hogy a Sun Pharma mekkora részesedést és milyen áron vásárolt.

A Sun Pharma jelenleg a világ 26 országában van jelen termékeivel. A társaság India első számú szereplőjének vallja magát a kardiológiai, neurológiai és pszichiátriai gyógyszerek piacán. A vényköteles gyógyszerek értékesítésének vonatkozásában India 5. legnagyobb gyógyszergyártója. A Sun Pharma 2004-es pénzügyi évében 23,5 százalékos növekedéssel 305 millió dolláros bevételt ért el, míg a nettó profit 20 százalékkal 96 millió dollárra nőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?