Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Augusztus végi határidő az OTP-nek Romániában

Portfolio
2005.08.10. 15:50
A negyedik számú román hitelintézet, a CEC (Casa de Economil si Consemnatiuni) privatizációja iránt érdeklődőknek - így a magyar OTP Banknak is - az augusztus 31-i határidő lejártáig kell benyújtaniuk szándéknyilatkozatukat. Az már júliusban eldőlt, hogy 50 százalék + 1 és 75 százalék közötti pakett megszerzésére irányulhatnak a benyújtandó ajánlatok.

Az OTP Bank mellett az Erste, a Raiffeisen, a BA-CA, a görög National Bank és EFG Eurobank, valamint a francia-belga Dexia biztosan szeretné megszerezni az egyik utolsó regionális terjeszkedési lehetőségként számon tartott hitelintézetet. A CEC a legutóbbi kimutatásokban szereplő adatok szerint 1407 fiókkal rendelkezik Romániában, a nagyságrendileg 2 milliós ügyfélállományt közel 9000 alkalmazott szolgálja ki. A 2004-es mérlegfőösszeg meghaladta az 1,3 mrd eurót.