Erzsébet
1 °C
4 °C

Még több turista Horvátországban

MTI
2005.08.10. 16:36
Horvátország az idén 10 százalékos növekedést vár idegenforgalmi bevételeiben tavalyhoz képest: az ágazat 6 milliárd eurós forgalmat valószínűsít. Eredetileg csak 2 százalékos emelkedésre számítottak.

Az első hét hónapban 8 százalékkal több látogató érkezett az egy évvel korábbihoz képest. Jelentős az emelkedés a skandináv, a benelux-országokbeli, a francia, a brit és az ír turisták számában. Tavaly a horvát idegenforgalmi bevételek 5,4 milliárd eurót értek el.

Miközben a látogatók dicsérik a csodálatos horvát tengerpartot, gyakran panaszkodnak a partvidék nem kielégítő szórakozási lehetőségeire, és a kevés luxusszállodai férőhelyet is hiányosságként említik.

A horvát idegenforgalmi államtitkár szerint az ágazat élénkítése érdekében gyorsítani kell az állami kézben levő szállodák privatizációját, és a zöldmezős beruházásokra is befektetőket kell Horvátországba csábítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?