Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Januártól féléves adóamnesztia Oroszországban

MTI
2005.08.11. 15:06
Az orosz kormány csütörtökön jóváhagyta a hosszú ideje várt adóamnesztiát, amely a jövő év elején kezdődik és július 1-ig tart. Az adóamnesztia keretében az érintetteknek a jelenlegi hivatalos adókulcsot, 13 százalékot kell fizetniük az időszak alatt bevallott feketepénzek után, és ezzel gyakorlatilag tisztára is mossák azokat.

A kormányfő-helyettes alacsonyabb, 7 százalékos adókulccsal adóztatta volna a kifehérítendő jövedelmeket, mondván, hogy más országokban az amnesztiakulcs jelentősen alacsonyabb az akkor érvényben levő hivatalos jövedelemadó-kulcsnál. Más miniszterek hat hónapnál hosszabb időt adtak volna, és a "fekete" vagyontárgyakra is kiterjesztették volna a bevallhatóságot. Egyes becslések szerint az oroszok külföldi számlákon levő feketepénzei több mint 250 milliárd dollárt tesznek ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?