Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét rekordot döntött az olaj ára

MTI
2005.08.11. 22:40
Rekord szinten zárt a kőolaj ára csütörtökön Londonban és New Yorkban amiatt, hogy a szerdán közölt adatok szerint a múlt héten a vártnál jobban csökkent az amerikai benzintartalék, miközben több olajfeldolgozó leállítani kényszerült a termelését, ami felerősítette a biztonságos ellátással kapcsolatos aggodalmakat.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta szeptemberi jegyzése 90 cent emelkedéssel 65,80 dolláron zárt, miután elérte a 66 dolláros szintet is. Az északi-tengeri Brent szeptemberi jegyzése 1,39 dollárral 65,38 dollárra drágult a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE), ahol 65,66 dolláron is állt. Az amerikai energiaügyi hivatal (EIA) szerdán azt közölte, hogy az augusztus 5-én záródott héten az amerikai benzintartalék már a hatodik egymást követő héten csökkent, 2,1 millió hordóval 203,1 millió hordóra, míg az elemzők szerényebb, 1,9 millió hordó visszaesést vártak.