Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bénító olajárrekord

Napi Gazdaság
2005.08.12. 08:06
A szerdai erősödés után - nem kis részben a 66 dolláros szintet is elérő olajár miatt - lefelé korrigáltak a vezető nyugat-európai részvényindexek, a tengerentúli mutatók azonban koraestig tartották magukat. Frankfurtban a Deutsche Telekom is lefelé húzta az irányadó indexet, pedig igazán csak a brit előfizetők számának csökkenése miatt elégedetlenkedtek az elemzők. A biztosítók részvényei Európa-szerte gyengén szerepeltek, holott a holland ING és a brit Aviva is a vártnál jobb eredményről számolt be.

A német Schering gyógyszergyártó papírjai a nyertes oldalra kerültek, a spekulánsok abban bíznak ugyanis, hogy a svájci szektortárs, a Novartis felvásárlási ajánlatot készül tenni a társaságra. New Yorkban az olajpapírok mellett - a UBS vételi ajánlását követően - az Alcoa-részvények is tempósan drágultak, miközben az Intel kurzusát a Goldman Sachs leminősítése gyengítette.

A Yahoo erősödött, a befektetők kedvezően fogadták a bejelentést, miszerint a cég egymilliárd dollárért megvásárolja a legnagyobb kínai internetes kereskedelmi portál, az Alibaba.com 40 százalékos pakettjét. A csalódást keltően alakuló júliusi amerikai kiskereskedelmi eladások megtépázták a dollárt, az euró-keresztárfolyam 1,2450-en tetőzött.