Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stabilan erős a forint a bankközi devizapiacon

MTI
2005.08.12. 09:39
Pénteken reggel alig változott a forint jegyzése a bankközi devizapiacon, az eurót 243,40/50 forinton jegyezték, a csütörtök délutáni árfolyam 243,45/50 forint volt. A forint 13,78 százalékon állt nyitáskor a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A kereskedők szerint lehet meglepetés a piacon, ami az olcsó euró kereslete miatti forintgyengülést éppúgy jelentheti, mint az euró/forint opciós ügyletek hatására 243,25 forintig gyengülő euró árfolyamot.

A dollár csütörtök délutántól tovább gyengült a nemzetközi piacokon az euróval szemben, Budapesten pénteken reggel 195,10/20 forinton kereskedtek vele, 50 fillérrel olcsóbban a csütörtöki szerdai kurzusnál.

A forintpiacon az overnight és a tomnext kamat 10 bázisponttal 6,30/40 százalékra csökkent, a hosszabb lejáratokon egyelőre nem mutatkozik a kamatcsökkentési izgalom - mondják a piacon. A piacon várják a monetáris tanács július 18-iki kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvét.