Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A BA sztrájk két budapesti járatot érintett

MTI
2005.08.13. 12:34
Két Budapestre tartó járatot, mintegy háromszáz embert érintett a londoni Heathrow repülőtéren a British Airways (BA) dolgozóinak sztrájkja - mondta Piskóti Attila, a légitársaság magyarországi kommunikációs irodájának vezetője szombaton az MTI-nek. A csütörtökön kezdődött sztrájk pénteken két Budapestre tartó járatot is érintett; egy járaton 120-150 utas utazik - közölte az irodavezető. Hozzátette: a légitársaság esti járata pénteken már megérkezett Budapestre, így a menetrend helyreállt. Piskóti Attila elmondta: azt nem tudja a légivállalat magyarországi vezetése, hogy a kint rekedt utasok között hány magyar állampolgár volt.

A BA repülőtéri alkalmazottai csütörtökön függesztették fel a munkát, hogy kifejezzék együttérzésüket azzal a 800 dolgozóval, akiket a BA repülőgépeire ételeket szállító Gate Gourmet cég bocsátott el. A British Airways Heathrow repülőtere pénteken 21 órától korlátozott számban ismét indít járatot. Piskóti Attila tájékoztatása szerint a repülőtéren rekedt utasok ilyenkor szállást kapnak. A kommunikációs iroda vezetője azt mondta: az utasoknak kárpótlásként felajánlják, hogy vagy egy másik légitársaság járatára, vagy egy másik időpontra foglalják át a jegyüket, vagy visszatérítik számukra a jegy árát.